30 Mayıs 2010 Pazar

Fiat Grande Punto ses izolasyonu

1. Hız göstergesinin öündeki şeffaf plastik malzeme sıkıştırılmamış olduğu için cızırtı yapıyor. Çözüm:Evinizdeki PVC camların plastik contalarından 12cm civarı bulun ve bu plastiğin üst tarfındaki boşluğa boylu boyunca sıkıştırın. Elinizle oradaki boşluğu bir kontrol edin ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz. Rahatlıkla bu contayı oraya sıkıştırabilirsiniz. Ve en güzel yanı hiç bir şekilde gözükmeyecek olmasıdır.

2. Torpido gözünün üst tarafındaki evraklık bozuk yollarda çok ses yapıyor. Denemesi kolay torpidoyu açın evraklık boş iken, evraklığın sol alt tarafına vurun bakın ne kadar çok ses yapacak. Çözüm: evraklığın üst tarafına parmağınızı soktuğunuzda orada da bir boşluk göreceksiniz. Evraklığım sol üst tarafına en az 1.5cm kalınlığında plastik silgiye benzer bir takoz sıkıştırın bu iş biter.

3.46000 deki aracımın direksiyon kutusundan ses gelmeye başladı. Uzatılmış garanti sağolsun. Hallettiler.

4. Arka kapılar açılmıyordu. Servis halletti.
5. 45000 kilometrede iken sol cam mekanızması bozuldu. Uzatılmış garanti sağolsun.
6. 40000. kilometrede ön takımda dikey bir kol var. ben mekanikten anlamam. Boşluk yapmış ses çıkıyordu. Garanti sağolsun.
7. Ön kapı içlerine ve arka kapı içlerine ziftli malzemeden izolasyon yaptım. Arka kapılara SONY 17cm hoperlör taktım. Orjinali 13cm lik çok kötü bir hoperlördür.

8.Kapı pandizotlarını sökünce beyaz dandik bir malzeme ile kapı sacındaki deliklerin kapandığını görürsünüz. Hoperlörler bas verince acayip hışırtı ve cızırtı yapıyorlar. Çözüm: ziftli malzeme ile kapatılır. Hem hoperlörlerin bas kapasitesi artar hem dız izeolasyon hemde ses cızırtı azalır.
9. Arka kapılardaki camı açmaya yarayançevirme kolunun alt kısmı, arka kapı pandizotuna çok yakın. Arka hoperlörler bas verince arka kapı plastiği ile bu kolların alt kısmı öpüşmeye ve çok kötü ses çıkarmaya başlıyor. Çözüm basit:kol sökülür alt kısımda 4mm derinliğinde 1 kaç cm lik plastik maket bıçağı ile güzelce kesilir. Kesilen kısım dikötörgen gibidir. Bu nedenle orjinal gibi durur. Asla görüntüsel sıkıntı olmaz.

10. Arka kapılardaki bir şeyler koyduğunuz ceplerin hoperlöre yakın kısımları ne yazık ki hoperlör ızgarasını tam öpmüyor. Bu nedenle bas vurunca buralardan iki plastiğin birbirine vurmasından kaynaklanan bir ses çıkıyor. Çözüm basit arasına siyah renkte sünger sıkıştırın. Bir de kapı pandizotlarını sökün boş gördüğünüz her yere süngerden dolgu yapın. Sonrasında pandizotu takarken biraz zorlanırsınız ama. Yukarıdaki dediklerimle beraber bunu yaptığınızda sesi açtığınızda hiç bir yerin zıngırdamadığını ve daha iyi bas aldığınızı göereceksiniz. Ayrıca dışarıdan gelen sesler için bir miktar izolasyon sağlamış olacak.

Not: forum.grandepuntotr.com adresinden alıntıdır.